30.3.15

kuidas ühe päevaga neli aastat vanemaks saada


läksime täna kassikesega arsti juurde. vaja igasuguseid süste teha ja ussirohtu anda ja küüned on ka kuidagi liiga pikad. aga arsti juures teatati meile, et:

1. pehmo ei ole kolmeaastane, pehmo on seitse.
2. pehmol on igemepõletik ja sellepärast ta ei tahagi krõbinaid süüa. tal on valus!
3. sellest tulenevalt on pehmol toitainepuudus ja nii tulevad tal karvad ära.
4. pehmol on ka kõrvapõletik.
5. ja siis on tal veel üks endiste isaste kasside häda, mis on seotud sellega, et nad ei saa enam territooriumi märgistada.

nii juhtuski, et arsti juurde läks paari iluveaga noor kass, tagasi tuli terve haiguslooga keskealine meesterahvas.

varjupaigas on palju kasse. varjupaigas on ainult üks loomaarst. varjupaigas on mõned vabatahtlikud, kes liiva koristavad ja koertega jalutamas käivad, ning mõned statsionaarsed töötajad ka, kellel on nii palju tegemist, et nad lihtsalt ei jõua kõiki loomi iga päev üle vaadata. muidugi võib kassikesel igasuguseid vigu küljes olla, mida arst ei näe, aga seljuhul võiks ju värsketele kassiomanikele öelda, et kuna kohapeal kõikide loomade korrapäraseks ravimiseks ressurssi ei jätku, minge parem esimese asjana ise arsti juurde, et võimalikele tõvedele kohe jälile saada.

värsked kassiomanikud ei oska ise diagnoosi panna. karv tuleb ära? no äkki on kolimisest stressis. krõbinaid ei meki? pirtsakass! suu haiseb? noo, sellega peaks tegelema, aga varsti on nagunii vaktsiiniaeg ja siis vaatab.

uno loobil oli kunagi laul nimega "hoia korras tuletõrjevahendid". teate seda laulu? ma ümiseks selle viisiga hoopis ühte teist pala:

kass astus varjust välja
varjupaigakass
hoiab oma soo lippu kõrgel
saba hoiab ka
nurrub laual, aknal,
jalutsis ja peas
aga kas sa,

kassisõber,
seda üldse tead:
varjupaigakass on loom,
kes erihoolt vajab

vii ta arsti juurde enne,
kui ehitad tal maja

No comments:

Post a Comment

no mida on?